واردات و ترخیص انبه

واردات انبه

میوه انبه، بومی مناطق گرمسیری می‌باشد. این میوه در کشورهای هندوستان، پاکستان، اندونزی و برخی دیگر از کشورهای جنوب شرقی آسیا کشت می‌شود. قسمت عمده واردات انبه به ایران از کشور پاکستان صورت می‌پذیرد و نقش پررنگ آن در وضعیت اقتصادی و رونق پایانه‌های مرزی در سمت پاکستان شناخته شده است.

چنانچه می‌خواهید از صفر تا صد واردات انبه مطلع شده و با مراحل مختلف کار آشنا شوید تا پایان مطلب همراه ما باشید. گروه بازرگانی ترخیص‌لاین به منظور دسترسی به میوه سالم و ارگانیک با بهره‌گیری از متخصصین مجرب نسبت به واردات انبه، به عنوان محصول وارداتی خود اقدام نموده تا کلیه نیازهای مصرف‌کننده نهایی را فراهم سازد.

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

تعرفه و مجوزهای گمرکی انبه

انبه (Mango) در ردیف تعرفه گمرکی 08045020 طبقه‌بندی می‌شود. با توجه به تعرفه گمرکی یا اچ‌اس‌کد (HS Code) انبه این کالا در گروه 25 الویت کالایی قرار می‌گیرد و حقوق ورودی آن 55 درصد ارزش گمرکی کالاست. واردات از کشور پاکستان دارای تعرفه ترجیحی است. برای واردات انبه اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات ضروری است.

آمار واردات انبه

بر اساس آخرین آمار گمرک در سال 1401 به میزان حدودا 43 هزار تن انبه به ارزش بیش از 31 میلیون دلار وارد کشور شده است. واردات انبه در این سال تنها از کشور پاکستان انجام شده است. در سال‌های گذشته از کشورهای هند و تایلند نیز واردات انبه انجام می‌گرفت. در نمودار زیر می‌توانید سهم گمرکات مختلف از واردات انبه در سال 1401 را مشاهده نمایید.

 

آمار واردات انبه از گمرکات ایران

 

با توجه به نمودار بالا سهم گمرک میرجاوه در واردات انبه حدود 89 درصد است که نسبت به سالیان گذشته کاهش داشته است؛ برای مثال در سال 97 به میزان 96 درصد از انبه کشور از طریق مرز میرجاوه وارد شده است. بازارچه مرزی ریمدان با سهم 9 درصدی در رتبه بعدی واردات انبه قرار دارد. گمرک مشهد نیز با سهمی حدود 2 درصد در واردات انبه در سال 1401 نقش داشته است. لازم به ذکر است که در سالیان گذشته از گمرک پیشین، گمرک شیراز و گمرک بوشهر نیز واردات انبه صورت می‌گرفت.

نکات مهم در واردات انبه از پاکستان

 برای اینکه فرآیند واردات انبه از پاکستان با سهولت بیشتری انجام شود، نیازمند همکاری مقامات دو کشور می‌باشد. علاوه بر حمل و نقل زمینی برای واردات انبه از پاکستان، حجم قابل توجهی از واردات انبه توسط حمل و نقل هوایی انجام می‌گیرد. در واردات و صادرات انبه، به طور کلی، مرغوب بودن انبه‌ها، سالم بودن و دریافت تاییدیه‌های بهداشتی برای آلوده نبودن میوه‌ها به باکتری یا ویروس خطرناک الزامی است. بسته‌بندی‌های انبه برای صادرات و واردات بسیار اهمیت دارد. بسته‌بندی‌ها باید به گونه‌ای باشد که برای حمل طولانی‌مدت به میوه‌ها آسیب وارد نشود.

 کشورهای جنوب شرقی آسیا نظیر فیلیپین و پاکستان به شدت در معرض شیوع ویروس‌ها  قرار دارند. وضعیت بهداشتی در پاکستان یا فیلیپین که صادرات انبه را انجام می‌دهند بحث‌برانگیز است. بنابراین برای واردات انبه از پاکستان یا فیلیپین رعایت استانداردها و انجام آزمایش‌های بهداشتی برای تمام محموله‌ها ضرورت دارد.

برای واردات انبه کشور ایران با کشورهای هم‌جوار، مذاکرات مثبتی انجام می‌دهد تا بتواند فرایند حمل و نقل و خدمات گمرکی را ساده‌تر کند. آخرین دستورالعمل ها برای مبادلات و صادرات و واردات سبزیجات و میوه‌ها از مرز پاکستان به ایران را حتماً از طریق مراجع معتبر دریافت کنید.

مشخصات میوه انبه وارداتی

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

 

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می‌رسد. منشا انبه هند، مالزی و برمه می‌باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت می‌شود. انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. برگ‌های این درخت نیزه‌ای شکل، گل‌های آن زرد یا قرمزرنگ و بصورت خوشه‌ای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده می‌شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته‌ای نسبتا بزرگ است. انبه در اوائل ماه می می‌رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

مرغوبترین انبه از گونه های سیندری (Sindhri) و چونسا (Chaunsa) محصول کشور پاکستان و هندوستان در کارتن‌های 8 و 10 کیلویی وارد و عرضه می‌شود.

خواص دارویی انبه:

 میوه انبه ابتدا گس و بعد ترش می‌شود و در اثر زیاد ماندن در روی درخت ، کم‌کم شیرین می‌شود. میوه انبه بوی خوشی شبیه انبر دارد. انبه خواص دارویی فراوانی دارد. درواقع، هر قسمت از انبه مفید است و به‌نوعی در داروهای محلی استفاده می‌شود. اعتقاد بر این است که انبه‌ موجب آرامش روده در هضم می‌شود. در کشور هند از انبه برای جلوگیری از خونریزی ، تقویت قلب و منفعتهای مغزی استفاده می‌کنند. همچنین به سبب آهن فراوان در انبه از آن برای درمان کم‌خونی بهـــره می‌برند. برخی از خواص دارویی و موارد استفاده‌ از میوه انبه به شرح زیر است:

  • ضد ویروس

  • ضد انگل

  • ضد سرفه

  • ضد آسم

  • مقوی قلب

  • تب‌خال

  • کاهش فشارخون

  • هضم غذا

آشنایی با فرآیند تجارت انبه در ایران و جهان

 برای توسعه اشتغال، افزایش درآمد و در راستای آن افزایش تولید و رشد اقتصادی، کشاورزی یکی از راه‌های پربازده است. به همین منظور، فعالیت‌های کشاورزی از قبیل زراعت و باغداری در مناطق مستعد و دارای پتانسیل کشت، از مؤثرترین روش‌ها در بهبود معیشت مردم است.  انبه (Mangifera indica)، یکی از میوه‌های گرمسیری و از مهم‌ترین محصولات باغی و پرمشتری در جهان است که نقش مؤثری نیز در اقتصاد وزندگی مردم بازی می‌کند. خاستگاه اصلی این میوه هندوستان، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب شرقی است، اما این میوه در آمریکای شمالی، مرکزی، جنوبی، کارائیب، جنوب و مرکز آفریقا، استرالیا و چین نیز پرورش داده می‌شود. فرآیند رسیدن میوه انبه معمولاً به‌سرعت انجام می‌گیرد درنتیجه عمر کوتاهی پس از برداشت دارد.

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

کشت انبه در جهان

 انبه توسط اعراب ابتدا به شرق آفریقا و سپس به برزیل، کارائیب و مکزیک برده شد. بیشترین تعداد درخت انبه در شبه‌جزیره مالایی، برونئو، سوماترا و بالی است. 89 کشور در جهان تولیدکننده انبه هستند که از این میان هند بزرگ‌ترین تولیدکننده است. سطح زیر کشت این میوه در هند حدود 800 هزار هکتار است، به عبارتی این میوه، میوه ملی هندوستان است. بر اساس آمار جهانی، تولید انبه در سال 2019، حدود 58/55 میلیون تن بوده است. بررسی اخیر بازار در مورد میوه‌های تازه، توسط مرکز تجارت بین‌المللی ژنو سوئیس نشان داد که حجم تجارت انبه و محصولات آن، سالانه بیش از پنج هزار میلیون دلار (5000 میلیون دلار) است.

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

کشت انبه در ایران

در ایران، از نظر اقلیمی و آب و هوایی، در 8 استان جنوبی، پتانسیل کشت و پرورش انبه وجود دارد، اما در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان از دوران قدیم کشت انبه به‌صورت یک سنت در روستاهای این مناطق انجام می‌شده است و قدمت کشت این درخت به 500 تا 700 سال می‌رسد. در استان سیستان و بلوچستان در شهرهای قصر قند، نیک‌شهر، سرباز، چابهار، زرآباد و کنارک این میوه به میزان وسیعی کشت می‌شود و در زبان بلوچی به آن “امباگ” گفته می‌شود. بیشترین کشت در کرمان، در شهرستان‌های جیرفت و کهنوج، و در هرمزگان در شهر میناب انجام می‌گیرد.

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

تولیدکنندگان انبه در جهان

 هند، بیشترین تولید انبه را دارد و بعد از آن چین، تایلند، مکزیک و … قرار دارند. بر اساس آخرین آماری که از میزان تولید انبه در سال 2018 به‌دست‌آمده است، تولید انبه در هند حدود 77/18 میلیون تن در سال است.

برترین تولیدکنندگان انبه در جهان

در سال ۲۰۱۸

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

تجارت انبه و صادرات آن

 میوه انبه برای صادرات از طریق دریا، زمانی که میوه‌ها در مرحله نیمه بلوغ قرار دارند، برداشت می‌شود و برای صادرات از طریق محموله‌های هوایی، زمانی که کاملاً بالغ می‌شوند برداشت می‌شود. اما قانون بین‌المللی مواد غذایی وارداتی اروپا و آمریکا خواستار این است که میوه‌ها هنگام بسته‌بندی نیمه رسیده باشند (با وزن بین 200 تا 400 گرم).

 

روش بسته‌بندی

  میوه‌های برداشت‌شده، در یک جعبه پلاستیکی که دارای تهویه و یک بالشتک فوم پلی یورتن تمیز است، جمع‌آوری‌شده و تا زمان انتقال به یک مرکز بسته‌بندی در زیر سایه ذخیره می‌شوند. 

به‌طورکلی از ظروف تخته فیبر در فرآیند بسته‌بندی استفاده می‌شود. وزن این ظروف حداقل 6 کیلوگرم است. درحالی‌که از دستمال‌های کاغذی برای بسته‌بندی انبه استفاده می‌شود و سپس از بسته‌های الیاف مصنوعی برای فرآیند بسته‌بندی استفاده می‌شود. این از روند آسیب رساندن به میوه جلوگیری می‌کند.

بسته‌بندی باید به صورتی باشد که دارای روش‌های استاندارد عملیاتی SOP و تائید شده توسط (NPPO) باشد، یعنی تمام مراحل مربوط به برداشتن مایعات، تمیز کردن و شستشو، فروبردن قارچ‌کش در آب گرم، درجه‌بندی اندازه، بسته‌بندی و برچسب‌گذاری میوه‌های انبه را شامل می‌شود.

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

فرآوری و نگهداری انبه برای صادرات

    مهم‌ترین نکته در  تجارت انبه، افزایش ماندگاری میوه است. فرآیندهای بسیاری برای افزایشِ زمانِ روند رسیدن میوه وجود دارد. بیشترین فرآیند مورد استفاده ، انجماد میوه در دمای خاص و مناسب پس از بسته‌بندی آن‌ها است. با این کار سختی میوه حفظ می‌شود بدون اینکه به رنگ اصلی، طعم و رایحه میوه آسیب برساند. این روش به‌طورکلی برای حفظ میوه برای مدت طولانی هنگام صادرات استفاده می‌شود.

اگر صادرکننده نیازی به نگهداری یک میوه کامل نداشته باشد، از بسیاری از فرآیندهای دیگر برای ذخیره میوه مانند برش، خمیر یا پوست کندن انبه استفاده می‌کنند. این میوه‌های فرآوری شده در ظروف مهروموم‌شده نگهداری می‌شوند. برای افزایش ماندگاری میوه‌ها، مواد نگه‌دارنده‌ای مانند آب گوگرد یا گاز اکسید گوگرد با آن‌ها مخلوط می‌شوند. این فرآیند می‌تواند به رنگ اصلی میوه آسیب برساند اما طعم آن به همان شکل باقی می‌ماند. با کمک این فرآیند می‌توان انبه را برای چندین ماه ذخیره کرد.

 

دمای نگهداری انبه:

میوه انبه باید یک هفته قبل از رسیدن کامل چیده شود و در دمای ۹ درجه سانتی‌گراد و با رطوبت نسبی ۹۰-۸۵ % با ماشین  یخچال‌دار حمل شود.

برای نگهداری انبه در انبار باید شرایط زیر رعایت گردد:

کارتن‌های میوه باید به طور منظم به نحوی در انبار قرار داده شوند که جریان هوا بین آنها آزادانه برقرار باشد.

۱- رطوبت نسبی انبار ۹۰ -۸۵ % و دمای آن ۲۰-۱۶ درجه سانتی‌گراد باشد.

۲- در صورت رعایت شرایط فوق میوه را به مدت ۲۱-۱۴ روز می‌توان در انبار نگهداری نمود.

نحوه حمل‌ونقل انبه

گزینه ارزان‌تر برای صادرات انبه حمل‌ونقل از طریق دریا است. اما این روند، مدت‌زمان بیشتری طول می‌کشد، بنابراین برای صادرات انبه با طراوت و خلوص اصلی آن، استفاده از حمل‌ونقل هوایی توصیه می‌شود. حمل‌ونقل هوایی سریع‌ترین راه صادرات انبه است. به‌طورکلی در ماه‌های مه تا سپتامبر، انبه به کشورهای خارجی حمل می‌شود.

 

 

ترخیص کالا  و واردات تخصصی انبه - تماس با ما: 09152061630

 

واردات انبه به ایران

 انبه در بین مردم پاکستان به «پادشاه میوه‌ها» معروف است و طبق آمار 170 میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی این کشور به کشت این محصول اختصاص دارد و تا سه سال پیش 8 درصد از باغات این کشور شامل محصولات انبه بود. 55 درصد از صادرات انبه پاکستان از طریق دریا، 25 درصد از طریق هوا و 25 درصد از طریق زمین انجام می‌شود. صادرکنندگان پاکستانی چشم به بازار ایران دارند. علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کانادا ، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ژاپن، کره جنوبی، چین و کشورهای اروپایی واردکنندگان عمده انبه پاکستانی هستند. همچنین میوه خشک انبه یکی از محصولاتی است که هم مصرف داخلی و هم جنبه صادراتی دارد.

 انبه در حال حاضر یک صنعت چند میلیون دلاری در ایران است. اما هنوز فضای زیادی برای رشد و دستیابی به پتانسیل کامل آن وجود دارد. مصرف میوه انبه در ایران طی ده سال گذشته به‌طور مداوم افزایش‌یافته است. در حال حاضر، ایران بیش از 20000 تن انواع مختلف انبه از کشورهای گرمسیری مانند پاکستان، هند، تایلند و فیلیپین وارد می‌کند. محبوب‌ترین انبه در ایران از نوع آلفونسو است. این نوع انبه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و بسیاری از افراد آن را بهترین انبه می‌دانند. حدود 43000 تن انبه در استان‌های جنوب شرقی ایران تولید می‌شود اما بیشتر این انبه‌ها به رنگ سبز برداشت می‌شوند و برای ترشی استفاده می‌شوند. انبه مورداستفاده برای مصرف تازه، بیشتر از کشورهای بزرگ مانند پاکستان وارد می‌شود.

 

گروه بازرگانی ترخیص‌لاین می‌تواند انبه را در تمامی گمرکات کشور و با بهره‌گیری از کادری مجرب ترخیص و وارد کند. جهت ترخیص انبه از کلیه گمرکات کشور و به خصوص گمرک میرجاوه در حداقل زمان و با کمترین هزینه، مشاوره گمرکی در زمینه ترخیص و ثبت سفارش انبه و مشاوره رایگان در قسمت تماس با ما با کارشناسان ترخیص‌لاین تماس بگیرید.